Facebook pixel

Kuulevan toukokuun Bingomestari on löytynyt!

Kuulevan etäbingoilta

Muistakaa myös rentoutua etätöiden keskellä

Korona-aika on tuonut omat haasteensa myös Kuulevan työyhteisön toimintaan. Lähes kaikki vastaanotot tehdään etänä ja suurin osa psykoterapeuteista työskentelee kotoa käsin. Psykoterapeutit olivat yllättyneitä siitä, miten kätevästi vastaanotot on saatu siirrettyä verkkoon ja terapiaprosessit ovat jatkuneet lähes normaalisti etäterapiana. Vastaanottojen järjestäminen on joustavampaa kuin ennen, koska ei olla enää paikasta riippuvaisia.

Uusi työmuoto on psykoterapeuteille myös kuormittavampi mm. siksi, että ruudulta ei voi havainnoida samalla tavalla kuin läsnä ollessa. Kaikki viestintä on kuitenkin tärkeää, jotta käsitys kokonaisuudesta muodostuu oikeanlaiseksi.

Asiakastyön muutoksen lisäksi siirtyminen etätyöhön on myös tiivistänyt päiviä, kun luonnollisia kohtaamisia työkavereiden kanssa kahvihetkillä ja tauoilla ei tule.

Tämä on osaltaan aiheuttanut kuormitusta ennen kuin luonnollinen tapa rytmittää omaa työpäivää on löytynyt. Työyhteisöllä on iso merkitys työn mielekkyyden näkökulmasta, koska psykoterapiatyö on intensiivistä vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa ja välillä on hyvä päästä puhumaan myös kevyemmistä aiheista työkavereiden kanssa. Kun näitä vapaamuotoisia kohtaamisia ei nyt pääse syntymään, halusimme järjestää tilaisuuden, missä se on mahdollista.

etäbingoilta

Kuulevan etäbingoilta

6.5. pidettiin Kuulevan ensimmäinen etäbingoiltama Teamsin välityksellä. Bingokarkelon ylivoimainen voittaja oli Sanna, joka kahmi mukaansa kolmesta jaossa olleesta palkinnosta kaikki kolme. Kisa ei kuitenkaan ollut selviö. Mukana pelissä oli hyvä joukko Kuulevalaisia psykoterapeutteja.  Osa lähti tavoittelemaan itsevarmana Kuulevan bingomestaruutta, mutta takkiinhan siinä tuli. Joillakin oli heti ensimmäiseen peliin parikin riviä laittaa Bingo poikki, mutta ei vaan osunut. Kaikilla taisi olla sen verran jännitystä kropassa, ettei tainnut kaikki numerot osua oikeaan bingoruutuun.

etäbingoilta

Kommentteja osallistujilta:

Oli sen verran hauskaa, että pitää ottaa uudestaan.

Keskittyminen muihin asioihin tuo selkeyttä ajatusprosessiin

Kunhan saa tappion karistettua harteilta joskus ensi viikolla, niin sitten voi miettiä muitakin asioita.

Lisää energiaa ja fiilistä arkkiin

Ajatus etänä olemisesta voimia vievän etäterapiapäivän jälkeen tuntui raskaalta, mutta tämähän toikin lisää energiaa ja fiilistä.

Lopputulemana voidaan todeta, että etäbingo toimi erittäin hyvin Kuulevan porukan rentoutuksena koronarajoitteiden keskellä. On tärkeää muistaa pitää huolta myös omasta hyvinvoinnista tässä erikoistilanteessa ja varmistaa, että pääsemme vaihtamaan ajatuksia työkavereiden kanssa.

Hyvää mieltä kevääseen ja terveyttä,

Hugo Miskala

 


Kuuleva – Aidosti kuuntelevaa psykoterapia palvelee sinua Oulussa, Kajaanissa, Kuopiossa, Joensuussa ja Jyväskylässä.

Kuulevasta saat oikeanlaista apua. Terapia muokataan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Paikalle voi saapua oman elämänsä kanssa juuri sellaisena kuin sattuu sinä päivänä olemaan.

Oulu, Kajaani, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Etäterapia

www.kuuleva.fi