Facebook pixel

Kun tulin Kuulevaan

Psykoterapeutti ja psykologi Anna-Leena Mitrusen kokemukset töiden aloittamisesta Kuulevassa

Kuulevassa tukea kutsutaan sparrausjaksoksi

Pohtiessani siirtymistä pois psykiatrisesta, polikliinisesta työstä askel yritysmaailmaan tuntui valtavalta. Toisaalta minua kiehtoi lupaus suunnitella omaa työtä niin aikataulullisesti kuin jossain määrin sisällöllisestikin vapaammin. Toisaalta huomasin puntaroivani tähän vapauteen liittyvää vastuuta ja muun muassa työyhteisön puuttumista.

Päädyttyäni ottamaan yhteyttä Kuulevaan asiat etenivät alusta saakka joutuisasti ja sujuvasti. Kevään 2020 korona-tilanteen vuoksi työhaastattelu järjestyi näppärästi etäyhteydellä. Työhaastattelussa koin, että haastattelijat kohtelivat minua kunnioittavasti. Todettiin, että työn sisällöstä päätän minä, sitä ei määritellä ulkoa päin: haluani keskittyä psykoterapiatyöhön kunnioitettiin. Toiveistani keskusteltiin ja työsopimusta muokattiin.

Kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastattiin nopealla aikataululla.

Aloitukseen liittyvät käytännön asiat sujuivat kivuttomasti. Tuskin olivat etähaastattelut takana, kun olin jo ottamassa vastaan avaimia. Tuolloin kiinnitin huomiota työtilojen kauniiseen ja kutsuvaan sisustukseen. Puhelimen ja tietokoneen sain heti käyttööni. Tietoni päivitettiin saman tien verkkoon kuvan ja kuvauksen kanssa, näin asiakkaat löysivät minut nopeasti ja helposti. Oman työhuoneeni sisustukseen sain myöhemmin vaikuttaa.

Totuttuani vuosien aikana siihen, että töissä oli oltava aamulla suunnilleen kello kahdeksan ja päivä loppui iltapäivällä noin neljältä, on tuntunut kutkuttavalta ja jokseenkin vapauttavalta, että omat työaikansa saa järjestellä itse, enemmän omaa rytmiään kuunnellen. Erityisen tärkeänä olen kokenut myös rauhan tehdä työtä ja mahdollisuuden rajata sitä työn laadun turvaamiseksi.

Kuulevan tukijoukoissa on käytännön asioista ja puitteista vastaavia ammattilaisia, mikä sekin osaltaan mahdollistaa keskittymisen itse työhön.

Toimistolla kohtasin muita psykoterapeutteja ja paikallinen työyhteisömme on muotoutumassa. Pidän tärkeänä sitä, että on kollegoita, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia. Tärkeää on myös se, että Kuuleva maksaa kuukausittaisen työnohjauksen ja että työnohjaajan on saanut valita itse. Lisäksi Kuuleva tuli tukemaan tätä ensimmäistä askeltani yritysmaailmassa tarjoamalla käyntejä kuulevalaisella psykoterapeutilla, joka on aiemmin käynyt lävitse vastaavan siirtymän. Tätä tukea Kuulevassa kutsutaan sparrausjaksoksi.

Olen kuulevalla ja iloisen jännittyneellä mielellä sen suhteen, mitä seuraava askel yritysmaailmassa tuo mukanaan. Joka tapauksessa ajatukseni siitä, että haluan ottaa kyseisen askelen nimenomaan Kuulevan kanssa, on näiden kokemusten myötä vahvistunut.

Kirjoittaja Anna-Leena Mitrunen, Kuulevan Psykoterapeutti ja psykologi Joensuusta


ANNA-LEENA-MITRUNEN

Psykoterapeutti ja psykologi

Psykoterapia Kuuleva, Joensuu

Anna-Leenalta voi tiedustella vapaita terapia-aikoja. Anna-Leenan tavoittaa parhaiten sähköpostitse.

040 154 4752
anna-leena.mitrunen@kuuleva.fi

www.kuuleva.fi


Kuulevasta saat oikeanlaista apua. Paikalle voi saapua oman elämänsä kanssa juuri sellaisena kuin sattuu sinä päivänä olemaan. Kuuleva – Aidosti kuuntelevaa psykoterapia palvelee sinua Oulussa, Kajaanissa, Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessä sekä etänä ympäri Suomen.