Facebook pixel

Kuulevalla vahvat taustajoukot Koulutusavaimessa

Kuuleva - psykoterapia
Mitä Kuuleva – psykoterapia tarjoaa terapeutille? Apua paperihommiin, mukavan työyhteisön sekä vertaistukea. Ne ovat Kuulevan vahvuuksia. Mutta mihin tämä lupaus perustuu? Mistä Kuuleva on kotoisin?

Kuulevan taustalla on Koulutusavain Oy. Kajaanilaisen psykologin perustamasta yrityksestä alkanut tarina on kehittynyt 25 vuodessa koulutus-, psykologi- ja terapiapalvelujen vankaksi osaajaksi. Tätä perustaa Koulutusavain laajentaa nyt uusille alueille tuomalla terapiapalveluita Kainuun ulkopuolelle.

Tarinan juuret ovat pitkän uran sairaalassa ja kuntoutusyksikössä psykologina tehneen Olavi Haatajan aloittamassa yrityksessä. Nykyisin Olavin poika, Paavo Haataja luotsaa toimitusjohtajana perheyritystä eteenpäin.

Paavo Haataja aloitti työt Koulutusavaimella noin viisi vuotta sitten, muun muassa uravalmennusten, koulutusten sekä työyhteisön ja kehittämistöiden parissa. Tiivis työyhteisö onkin Koulutusavaimella tärkeässä roolissa kaikessa päivittäisessä työssä. Erityisesti nyt, kun toiminta laajenee uusille paikkakunnille ja yritys lanseeraa uudenlaisen palvelun, kaiken keskellä on perheyrityksen lämmin ja leppoisa fiilis.

Psykoterapiaa, työnohjausta ja neuvontaa tarjoavalla Kuulevalla on siis vahvat taustajoukot Koulutusavaimessa.

Se fiilis aamulla, kun on kiva mennä töihin

Muutama vuosi sitten perheyrityksen vetovastuu siirtyi isältä pojalle, kun Paavo aloitti toimitusjohtajana. Hänelle on tärkeää saada tiimi viihtymään entistä paremmin, Koulutusavaimella on viihdytty ja työskennelty pitkissä työsuhteissa. Työyhteisö on aina ollut tiivis.

Haluan, että työporukka kokee, että on mukava tulla aamulla töihin ja olla meillä hommissa.

Yritys kouluttaa ja opettaa asiakkailleen työyhteisöjen toimintaa ja työssä jaksamiseen liittyviä asioita. Siksi talon sisällä näihin asioihin panostetaan erityisesti.

On luonnollista ja tärkeää, että meilläkin tehdään niinkuin opetetaan. Arvoissamme ja päivittäisessä toiminnassa ihmiset tulevat ensin.

Laajentumisen myötä Koulutusavaimella on omat kasvutavoitteet mietittynä. Oulussa Koulutusavaimella on entuudestaan toimisto ja työntekijöitä. Nyt tarjotaan uutta psykoterapia- ja psykologipalvelua, johon haetaan lisää osaajia. Vuodenvaihteessa yritys muuttaa uuteen toimistoon, keskustan Torikadulle. Tiloissa on omat viihtyisät terapiahuoneet. Ja tietenkin mukavat yhteiset keittiötilat, jossa porukalla keitetään kahvit, tavataan ja vaihdetaan ajatuksia työpäivän aikana.

Koulutusavain luottaa siihen, että se pystyy tarjoamaan uudelle toiminnalleen, eli Kuulevan psykoterapiapalveluille erityisen vankan perustan.

”Psykologi- ja terapiapalvelut on ala, jolla olemme tehneet pitkäkestoista ja laadukasta toimintaa. Tältä vankalta pohjalta haemme kannattavaa kasvua. Koulutusavaimen omalla tyylillä ja vahvuuksilla – lämpimällä työyhteisöllä ja siitä löytyvillä vahvuuksilla.” Haataja pohtii.

Paperinpyörittely minimiin

Sote-uudistus sekä lakimuutokset potilastietojärjestelmän vaatimuksiin aiheuttavat terapeuttien arkeen epävarmuutta. Haatajan mukaan ilman näitä muutoksiakin vähintään yksi työpäivä kuukaudessa tuhrautuu lomakkeiden täyttelyyn ja paperihommiin.

Kuulevalla onkin paljon tarjottavaa terapeutille. Palkkasuhteessa voi keskittyä hoitotyöhön, eikä työaika kulu tuottamattomaan KELA-lomakkeiden täyttelyyn, hallinnollisiin töihin ja laskutukseen. Kiinteät kulut ovat hallinnassa ja yhteinen ajanvaraus mahdollistaa keskittymisen omaan ydinosaamiseen.

Myös asiakas saa parempaa palvelua, kun esimerkiksi ajanvaraus on helppoa ja sujuvaa. Asiakkaan ei tarvitse soitella useita puheluja etsiessään vapaata aikaa tai vapaata terapeuttia, vaan asia hoituu yhteisen ajanvarauksen kautta.

Mihin suuntaan urasi kehittyy?

Koulutusavaimella on monipuolisia työmahdollisuuksia normaalin psykoterapeutin työn lisäksi. Uraa ja osaamista on mahdollista kehittää oman mielenkiinnon mukaan tekemällä perusterapiatyön lisäksi muita töitä Koulutusavaimen muiden palveluiden parissa. Yritys ei ole pelkkä psykoterpaiakeskus, vaan saman katon alla tarjotaan esimerkiksi urakehitykseen ja työyhteisöihin liittyviä palveluja.

Työtehtäviä löytyy esimerkiksi kattavasti kehittämistyöstä, työhyvinvointiin liittyvistä tehtävistä sekä organisaation kehitystöistä. Kiinnostuksen mukaan voi tehdä myös kouluttajan tai valmentajan töitä ja kehittyä näin psykoterapeutin työn ohessa moniammatilliseksi osaajaksi.

 

Kuuleva – Aidosti kuuntelevaa psykoterapia palvelee sinua Oulussa, Kajaanissa, Kuopiossa, Joensuussa ja Jyväskylässä.

Kuulevasta saat oikeanlaista apua. Terapia muokataan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Paikalle voi saapua oman elämänsä kanssa juuri sellaisena kuin sattuu sinä päivänä olemaan.

Oulu, Kajaani, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä

www.kuuleva.fi