Facebook pixel

Minna
Raninen

Psykoterapeutti, Oulu

Psykoterapeutti Oulu

Olen Valviran hyväksymä ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Opiskelen tällä hetkellä työni ohessa kognitiivisia menetelmiä ja terapiapätevyyttä (valmistuminen 1/2025).  

Otan vastaan Kelan korvaamia kuntoutuspsykoterapian ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita, vakuutusyhtiöiden korvauksen piirissä olevia asiakkaita sekä itsemaksavia asiakkaita. Kelan korvaamat psykoterapiat ovat yleensä pitkiä terapiaprosesseja, mutta teen mielelläni yhteistyötä myös lyhyemmissä terapiaprosesseissa – joskus jopa yksi käynti voi riittää pääsemään eteenpäin. 

Tavoitat minut parhaiten sähköpostilla: minna.raninen@kuuleva.fi 

Työkokemusta minulle on kertynyt yli 20 vuotta mm. psykiatrisesta hoitotyöstä, päihdekuntoutuksesta ja kriisityöstä, niin nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Olen vahvistanut osaamistani koko työuran ajan erilaisilla ihmissuhdetyöhön ja mielenterveyteen liittyvillä täydennyskoulutuksilla (mm. lähisuhdeväkivaltatyö ja kriisityö). Aiemmalta koulutukseltani olen mm. psykiatrinen sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja (YAMK).   

Ihmisenä olen myötätuntoinen, kuunteleva, spontaani, innostuva, rauhallinen ja myönteisellä asenteella varustettu – huumorintajua unohtamatta. Työskentelyni lähtökohtana on ajatus, että jokainen kokemus ja tarina on tärkeä. Sinä asiakkaana olet oman elämäsi asiantuntija. Minun tehtäväni on yhdessä sinun kanssasi tutkia elämäsi tilannetta ja löytää sinulle sopivimpia ratkaisuja ja työkaluja, joiden avulla tilanteesi selkiytyy ja pääset eteenpäin. Terapiassa on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia tilanteeseesi, vahvistaa voimavarojasi ja miettiä seuraavia askeleita, jotka vievät tilannettasi ja olotilaasi eteenpäin, kohti hyvää toivottua elämää. 


Hyödynnän työskentelyssäni kaikkea vuosien varrella kertynyttä osaamista ja kokemusta, mutta en kaihda kokeilla aina välillä jotain uuttakin. Minulle kohtaamisessa on tärkeää, että tulet kuulluksi ja nähdyksi sinuna, ainutkertaisena ihmisenä. Olen valmiina tekemään parhaani hyvinvointisi vahvistamiseksi, uskon että niin sinäkin. Katsotaan yhdessä mihin se meidät vie. 

Minulla on työkaverina 1-2 kertaa viikossa kiltti ja rauhallinen terapiakoirani Hukka.  

Näillä ajatuksilla olen valmiina vastaamaan kutsuusi ja kulkemaan rinnallasi elämänpolulla.  

Tervetuloa!  

Lisätietoa minusta löytyy https://mielen-ratkaisu.webnode.fi/  

Hinnasto:  

Tutustumiskäynti Kelan kuntoutuspsykoterapiaa varten: 60 €/45 minuuttia (Kela ei korvaa) 

Kelan kuntoutuspsykoterapia, yksilöpsykoterapiakäynti: 90 €/ 45 minuuttia (Kelan korvaus 57,60 €) 

Itsemaksavana yksilöpsykoterapiakäynti: 90 €/ 45 minuuttia (Huom! Et tarvitse lähetettä)  

Paripsykoterapiakäynti itsemaksavana: 110 €/ 60 minuuttia  

minna.raninen@kuuleva.fi

Seuraavat vapaat ajat

Hae vapaita aikoja

Valitse hoitomuoto
ja vapaa päivä kalenterista.