Perheterapia tukena perhe-elämän haasteissa
Perheterapia on vuorovaikutuksellinen terapiamuoto, jossa käsitellään perheenjäsenten välisiä suhteita ja yhteistä hyvinvointia. Terapiassa voidaan keskittyä perheen nykyhetkeen, menneisyyden tapahtumiin tai tulevaisuuden suunnitelmiin sen mukaan, mikä auttaa perhettä parhaiten juuri nyt. Perheterapiaan hakeutuminen on hyvä vaihtoehto monenlaisissa tilanteissa, kuten silloin, kun perheessä on yksittäisen jäsenen sairautta tai psyykkisiä haasteita, ja perhe kaipaa tukea tasapainoisemman vuorovaikutuksen löytämiseksi.
Mihin perheterapia auttaa?
Perheterapia auttaa esimerkiksi vanhemmuutta ja lasten kasvatusta koskevissa huolissa. Terapian avulla perhe voi yhdessä kehittää kykyään käsitellä tunteita ja ymmärtää toistensa tarpeita paremmin. Tämä voi auttaa niin lasten ja vanhempien välisten kiintymyssuhteiden lujittamisessa kuin myös haastavien tilanteiden rakentavassa kohtaamisessa. Perheterapiaan kannattaa hakeutua perheenä, jotta kaikki perheenjäsenet voivat yhdessä osallistua prosessiin.
Parisuhteen ongelmat ja perheterapia
Perheterapiassa käsitellään myös parisuhteen kysymyksiä, jotka voivat vaikuttaa koko perheeseen. Kun terapia keskittyy parisuhteen haasteisiin, voidaan puhua myös pariterapiasta. On tärkeää ymmärtää, miten parisuhteen hyvinvointi tukee koko perheen tasapainoa ja lasten hyvinvointia.
Perheterapiaa Kela-tuen piirissä
Tarjoamme perheterapiaa sekä itse maksaville asiakkaille että Kela
maksusitoumuksella. Terapiaa on saatavilla aikuisille, nuorille ja lapsille niin vastaanotolla kuin tarvittaessa myös kotikäynteinä. Lisäksi tarjoamme yksilö- ja pariterapiaa parisuhteen haasteisiin, joko yhdessä kumppanin kanssa tai yksin.